De neste månedene reiser millioner av nordmenn på sommerferier i inn- og utland. De aller fleste av oss vender hjem uthvilte, solbrune og lykkelige – men dessverre er det alltid en risiko for tyveri og tap av bagasje. Hvilke forholdsregler bør vi egentlig ta før vi drar på ferie? For å finne ut av det, tok vi en prat med Heidi Moe Lund, salgssjef i Eika Forsikring som tilbys gjennom din lokalbank.

- Uhell kan alltid skje, men én ting er sikkert: Den største tabben du kan gjøre, er å ikke ha reiseforsikring, slår hun fast.

Kredittkortet holder ikke

Moe Lund forklarer at en god reiseforsikring skal dekke alle de vanligste uhellene som skjer under reiser.

- Det inkluderer de vanligste skadetypene som er reisesyke, tyveri av reisegods og forsinket bagasje.
Dekkes ikke det av reiseforsikringen på kredittkortet mitt?

- Om du har reiseforsikring gjennom kredittkortet, må 50 prosent av reiseutgiftene være betalt med kortet – noen ganger er det også andre begrensninger. En vanlig reiseforsikring, derimot, dekker deg 24/7 og gjelder uansett om du skal tre uker på safari i Afrika eller en snartur til hytta på Finse, understreker Moe Lund.

Tenk over hva du har med deg

Salgssjefen oppfordrer alle til å tenke over hva de pakker med seg i kofferten:

- Det er typisk at vi har med større verdier på reisen enn tidligere. Trenger du egentlig å ha med deg PC, iPad og de dyreste smykkene dine for en weekendtur? Selv om man får igjen penger om noe skulle skje, kan det være stor affeksjonsverdi bundet til disse gjenstandene.

Er det noe som ikke dekkes av reiseforsikringen?

- Hendelige uhell eller skader som du selv påfører gjenstandene dine. En klassiker er for eksempel at man mister mobilen i bakken slik at skjermen knuses. Dette anser vi som en del av dagliglivets risiko. Solbriller og briller som ødelegges i transport dekkes heller ikke – så husk å legge de trygt plassert i håndveska før du reiser, sier Moe Lund.

Forsikring tilpasset ditt liv

Eikas reiseforsikring gjelder ferie- og jobbreiser i hele verden som varer inntil 77 dager, og tilbys gjennom lokalbanker over hele landet. Det er ingen krav til overnatting, og barn under 20 år er medforsikret uansett bosted. Reiseforsikringen gjelder både ferie og jobbreiser. I tillegg er ulykkesforsikring inkludert.

- Det er nok nærheten til kundene som skiller oss fra de store nasjonale forsikringsselskapene. Våre kunder får en kontaktperson som de kan kontakte personlig, uansett hvor du bor. Vi setter oss inn i kundens livssituasjon, og tilbyr forsikringer som er tilpasset den enkelte, forteller Moe Lund.

Eika har to ulike reiseforsikringer – Standard og Pluss. Hva bør jeg tenke over når jeg velger?

- Jeg anbefaler de fleste å velge Pluss. Det koster ikke mye mer, og du slipper egenandel ved skade under reisen. Det viktigste er uansett at du setter deg godt inn i hva forsikringen dekker. Ta gjerne en tur innom din lokale bank for gode råd, avslutter hun.

Beregn og kjøp reiseforsikring